Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lasarettsgatan, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Larm om detonation i Värnamo.

Lasarettsgatan, Värnamo, Jönköpings län

03.08 ett SOS-larm kom till polisen om att en hög smäll hade hörts i Värnamo.

03.13 polisen är framme i området och påbörjat arbetet med att ta reda på vad som hänt.

03.15 en drabbad, skadad person har anträffats av polisen. Polisen ser till att mannen får ambulanssjukvård och han förs senare till sjukhus. Det finns tydliga tecken på att en detonation har inträffat på Lasarettsgatan i Värnamo.

03.21 ytterligare polisresurser anländer för att delta i arbetet. Polisen spärrar av ett område för att förhindra personer att röra sig där det kan föreligga fara och även för en kommande kriminalteknisk undersökning. Polisens nationella bombskydd har kallats till platsen för att undersöka om det kan finnas ytterligare farliga föremål på platsen för detonationen.

03.27 polisen har påbörjat evakuering av boende  då det inte är klarlagt vad som hänt och det kan inte uteslutas att det föreligger fara för ytterligare detonation. En kommunal lokal öppnas upp för evakuerade personer att användas som uppsamlingslokal.

03.49 polisen inleder en förundersökning om försök till mord. Poliser på platsen börjar hålla förhör med personer. Polisen samverkar också med Värnamo kommun.

04.48 i samband med vården av den drabbade på Värnamo sjukhus har ett okänt föremål anträffats i den drabbades kläder. Poliser på sjukhuset vidtar åtgärder så att föremålet ska kunna undersökas på ett säkert sätt på plats.

05.14 uppsamlingsplatsen för evakuerade flyttas till restaurang Åkanten, Lagastigen 19 C.

06.48 polisens nationella bombskydd har undersökt föremål på Värnamo sjukhus. Det var en typ av lampa. Föremålet var ofarligt och verksamheten på sjukhuset återgår till det normala. Bombskyddet fortsätter arbetet med anledning av detonationen.

07.30 den drabbade personen som anträffades svårt skadad i vid eller i närheten av detonationsplatsen har avlidit av sina skador. Anhöriga är inte underrättade.

08.43 Johan Borg, operativ samordnare i lokalpolisområde Värnamo kommer att finnas tillgänglig för media på polisens ledningsplats nära korsningen Brogatan - Lillegårdsgatan i Värnamo klockan 09.30 och en tid framåt.

08.57 det finns ingen frihetsberövad i utredningen. Polisen fortsätter utredningsarbetet med att säkra bevisning, hålla förhör och genomföra husrannsakningar.

UPPDATERING 10.15: Anhöriga har nu underrättats om dödsfallet. Den drabbade var en man i 35-årsåldern. För intervju med Johan Borg i lokalpolisområde Värnamo, kontakta Tommy Thorngren på 010-56 67 526 eller tommy.thorngren@polisen.se

Brottsrubriceringen är försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. En av teorierna som polisen arbetar efter är att sprängladdningen var riktad mot någon annan än den man som avled.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra