Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Djurgården, Stockholm, Fokus, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

I kväll spelas det fotboll på Stadsparksvallen när Jönköping Södra tar emot Djurgården. Här kan du följa utvecklingen ur polisens perspektiv.

Djurgården, Stockholm, Fokus, Jönköping, Jönköpings län

Första uppdateringen 15.12

Polisens insats gällande kvällens fotbollsmatch är nu i gång. Personalen som ska jobba ute har haft utsättning där förutsättningarna har dragits. Det vi vet så här långt är att Stadsparksvallen är fullsatt och att Djurgårdens supporters kommer i flera bussar från Stockholm. Enligt de uppgifter vi har rör det sig om strax under 1000 personer.

Fokus i polisens arbete under kvällen handlar om att låta det bli den fotbollsfest som den stora majoriteten vill ha. Det innebär att polisen jobbar aktivt med att förebygga situationer med ordningsstörningar och andra brott. Det kan exempelvis innebära att personer som är för påverkade omhändertas, att visitationer genomförs på personer och fordon och att vi aktivt jobbar med att hålla i sär supportgrupperna.

Samarbete är viktigt

För att ha så bra förutsättningar som möjligt sker arbete genom en hel del samarbete. Här följer några exempel: 

* Vi arbetar nära arrangören, både med våra krav gällande tillståndet men också gällande säkerhet, problemsupporters och liknande.

* Vi har en ständigt pågående dialog med kommun, räddningstjänst och sjukvård för att all blåljus personal ska ha bra samarbetsmöjligheter och för att exempelvis parkeringsförbud på vissa gator ska kunna genomföras.

* Vi har ett samarbete med de supporterpoliser från Stockholm som kan ge oss information som antal resande supporters, vilka som har arenaförbud och liknande. 

Polisen Jönköpings län