Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Fokus, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

I eftermiddag spelas det fotboll på Stadsparksvallen när Jönköping Södra tar emot IFK Göteborg.

Göteborg, Fokus, Jönköping, Jönköpings län

Här kan du följa utvecklingen ur polisens perspektiv.

Första uppdateringen kl 12.55

Polisens insats gällande eftermiddagens fotbollsmatch är nu i gång. Personalen som ska jobba ute har haft utsättning där förutsättningarna har dragits. Det vi vet så här långt är att det väntas totalt drygt 5200 besökare på Stadsparksvallen. IFK Göteborgs supportrar kommer i flera bussar från Göteborg.

Fokus i polisens arbete under eftermiddagen handlar om att låta matchen bli den fotbollsfest som den stora majoriteten vill ha. Det innebär att polisen jobbar aktivt med att förebygga situationer med ordningsstörningar och andra brott. Det kan exempelvis innebära att personer som är för påverkade omhändertas, att visitationer genomförs på personer och fordon, och att vi aktivt jobbar med att hålla isär supportgrupperna.

Utöver polispersonal finns det under eftermiddagen även ett tiotal av polisens volontärer på plats för att hjälpa till i samband med evenemanget.

Under eftermiddagen svarar polisens presstalesperson på regionledningscentralen på eventuella frågor om polisens insats. Hanna Andersson nås på 010- 569 23 66.

Polisen Jönköpings län