Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Österängen, Kungsängsvägen, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polis har avlossat skott efter tumult situation.

Österängen, Kungsängsvägen, Jönköping, Jönköpings län

11:58 Polis larmades till området Österängen i Jönköping med anledning av att en man i en bostad skrikigt och agerat upprört. 

12:11 När polis anlänt till platsen för att kontrollera mannen visade det sig att han lämnat bostaden med ett tillhygge och tagit sig till ett skogsområde i närheten. När polis etablerat kontakt med mannen inne i skogen uppstår en tumult situation och en polis skadas. En annan polis har i samband med detta avlossat sitt tjänstevapen och träffat gärningsmannen. 

Både gärningsmannen och polisen har förts med ambulans till sjukhus. Vakna och talbara initialt. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

13:02 Området har spärrats av och trafiken vid Kungsängsvägen har stängts av. Det finns ingen fara för allmänheten. 

13:10 En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

14:21 En förundersökning gällande tjänstefel har inletts. Det görs enligt rutin när en polis har avlossat sitt tjänstevapen. Det ärendet kommer utredas av särskilda utredningar (SU). 

14:40 Gärningsmannen är i 35-årsåldern.

15:31 Den polis som förts till sjukhus har mycket allvarliga skador. 

16:53 Husrannsakan i misstänkts bostad är utförd och så även dörrknackning i området.

Drönare och polisens hundar har använts i samband med brottsplatsundersökningen som snart avslutas

Förundersökningen omfattar också grovt vapenbrott som syftar på det vassa tillhygget.

18:55 Det grova vapenbrottet visade sig vara ett vapen som hittades på den misstänkta gärningspersonen..  Polisen skadades dock av ett vasst tillhygge.

20:21 Förtydligande. Rubriceringen om grovt vapenbrott gäller ett skjutvapen som kunnats säkras i samband med att den misstänkte gärningsmannen grips. Skadorna på polisen kommer från det som i denna text beskrivits som ett vasst tillhygge.

Vi återkommer under morgondagen med information om hur talespersoner från polisen kommer vara fortsatt tillgängliga i detta ärende.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra