Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stationsgatan, Huskvarna, Dunkehalla, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering gällande anmälan om att en flicka fördes bort i en bil under måndagseftermiddagen. Polisen söker vittnen.

Stationsgatan, Huskvarna, Dunkehalla, Jönköping, Jönköpings län

Under måndagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om att en flicka hade förts bort i en bil och utsatts för ett våldsbrott. En utredning har inletts där polisen ännu inte kunnat dra några slutsatser om händelsen.

Flickan fördes inledningsvis till sjukhus för översyn och har sedan kunnat höras om sin syn på vad som hänt. Anhöriga har också hörts av polis. Utöver detta har polisen jobbat med att säkra teknisk bevisning, exempelvis övervakningsfilm från det aktuella området. Ytterligare förhör kommer att hållas i närområdet under dagen för att se om ytterligare information går att få in.

Flickan ska enligt anmälan ha tvingats in i en bil på Stationsgatan i Huskvarna runt 14.30 på måndagen. Hon ska sedan ha släppts ut ur bilen på Dunkehalla kyrkogård runt 16.30.

Polisen har i nuläget inga vittnesmål från dessa platser som kan hjälpa utredarna att få en bättre uppfattning om händelsen. Därför vill nu polisen uppmana personer som rört sig i dessa områden att höra av sig. Detta oavsett om man upplever att man sett något av värde. Alla vittnesmål kan hjälpa polisen med en bättre bild.

Var du på Stationsgatan i Huskvarna mellan 14.00 och 14.45 eller på Dunkehalla Kyrkogård mellan 15.30 och 16.45? Hör av dig till polisens kontaktcenter på telefon 114 14 och uppge att du har uppgifter i ärende K-652804-17.

I nuläget släpper polisen inte uppgifter om eventuella signalement på gärningsperson eller bilen. Detta för att inte påverka eventuella vittnen.

Under dagen besvaras eventuella frågor av presstalesperson på Regionledningscentralen på ordinarie pressnummer 010-569 23 66.

Polisen Jönköpings län