Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Räddningsinsatsen på Kebnekajse för att söka efter den försvunna kvinnan ska återupptas så fort vädret på fjället medger det.

Kiruna, Norrbottens län

Ett antal alpina fjällräddare har övernattat i fjällstationen för att vara på plats när man åter kan ge sig ut. En helikopter är på väg till Kiruna, och med i helikoptern är två hundförare. Hundarna har kompetens för lavinsök vilket är bra de å det kommit en halvmeter snö under natten. Helikoptern beräknas kunna flyga från Kiruna mot Kebnekajse vid 10-tiden.  Det har inte varit någon kontakt med kvinnan under natten, och hennes exakta position är okänd.

Uppdatering 11:40.                                                                                                                                                          En kvinna, som sannolikt är den sedan igår saknade, anträffades 11:26 av fjällräddare avliden. Hon anträffades ca 3 km väster om Kebnekaise fjällstation och en bit vid sidan om vandringsleden. Identititen på kvinnan är ej fullständigt säkerställd, men sannolikt är hon sydkoreansk medborgare. Den sydkoreanska ambassaden har underrättats, och kommer att ombesörja att anhöriga i hemlandet underrättas. Dödsorsaken är ännu inte fastställd. 

Mest läst av andra