Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Västerbotten, Fjällen, Västerbottens län, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning

Med anledning av det befarade hårda vädret i fjällområdet ställs polisens Fjällräddning i beredskap under natten.

Norrbotten, Västerbotten, Fjällen, Västerbottens län, Norrbottens län

SMHI har under helgen gått ut med en klass 2-varning med befarat hårt väder i hela Region Nord med undantag för kustområdet i Norrbotten och Västerbotten. En befarad konsekvens av vädret tillsammans med "stugbytardag" i fjällen är att trafikläget kan bli ansträngt.

Polisen har ställt Fjällräddningsorganisationen i beredskap, fortlöpande uppdateringar gällande läget i fjällområdet kommer att ske under kvällen och natten. 

Mot bakgrund av detta vill Polisen uppmana trafikanter att överväga en annan resdag om möjligt.  

Uppdatering kl 19:00:

Information från fjällräddare i Hemavan och Kultsjödal: inga kända störningar i nuläget. Inga samtal har inkommit till polisens ledningscentral som beskriver någon störning i trafiken eller något annat väderrelaterat problem.

Text från www.smhi.se:

Definition för Varning klass 2 storm:

Medelvind på minst 25 m/s. Mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö obefintlig sikt. Farligt att vistas på fjället. Vinden kan i byarna uppgå till orkanstyrka. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen.