Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Gällivare, Boden, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Ett urval av nattens händelser

Kiruna, Gällivare, Boden, Norrbottens län

15:41 - Trafikolycka. Kiruna

Polis kallas till en singelolycka där en A-traktor kört av vägen och krockat mot ett träd. Oklart i nuläget om föraren fått några skador. Polis är på platsen och genomför utredningsarbete.

16:02 - Olovlig körning. Björkmansheden, Gällivare

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen framkommer det att föraren, en man i 80-årsåldern saknar körkort. Polis håller förhör och upprättar en anmälan gällande olovlig körning.

16:13 - Trafikkontroll. LV616 Boden

Polis genomför en trafikkontroll där bland annat hastighet kontrolleras. En ordningsbot utfärdas där även förarens körkort omhändertas.

18:55 - Rattfylleri och grov olovlig körning. Centrala Kiruna

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren, en man i 40-årsåldern, positivt i sållningsinstrumentet och medtas till provtagning. Föraren saknar även körkort. Polis skriver en anmälan gällande rattfylleri och grov olovlig körning.

Bilens passagerare, en kvinna i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. Polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk.

21:00 - Sammanfattningsvis har det varit en kväll med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.