Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Piteå, Gällivare, Heden, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Piteå, Gällivare, Heden, Luleå, Norrbottens län

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:12: Försök till stöld, Piteå: Polisen får samtal om från ett åkeri om en dieselstöld. Polispatrull beordras till platsen. På platsen finns tecken på förberedelser för att stjäla drivmedel genom så kallad slangning. En anmälan gällande försök till stöld upprättas.

00:08 Trafikbrott, Gällivare: Förare av personbil på Nedre Heden får ordningsbot för att ha visat annat än vitt eller gult ljus framåt på fordon under färd.

00:39 Drograttfylleri, Luleå: Polispatrull ska stoppa och kontrollera en personbil på Skutvikens industriområde. Föraren stannar inte. Efter ett kort förföljande stoppas bilen. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning. Föraren saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott bruk och innehav, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt att inte ha stannat på polismans tecken upprättas.

00:54 Trafikbrott, Gällivare: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man i 25-årsåldern, saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.