Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Vandringen, Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering gällande fjällräddning Kebnekaise

Vandringen, Kiruna, Norrbottens län

Under onsdagen den 26 september inleddes en fjällräddning vid Kebnekaise, då en kvinna enligt uppgift skulle vara i behov av hjälp längs leden. Kvinnan ska ha befunnit sig på leden mot Kebnekaise tillsammans med två andra personer som larmat om behov av hjälp.

Polisen inledde ett eftersök enligt LSO men efter ett par timmar fick man på grund av dåligt väder avbryta sökandet efter kvinnan. Polisen beslutade att fortsätta när vädret lugnat sig.

Under gårdagen, torsdag den 27 september påträffas kvinnan avliden. Då det finns en del oklarheter kring hennes död kommer hon att obduceras för fastställande av dödsorsak. Polisen har hållit förhör med de personer som befunnit sig i hennes närhet under vandringen, men kommer inte kunna gå in på detaljer i ärendet.

Såväl ambassad som anhöriga är kontaktade. Polisen kommer nu att invänta obduktionsresultat innan förundersökning inleds. Tills resultatet från obduktionen inkommit till polisen, vilket kan ta upp emot en vecka, så kommer det inte finnas mer att kommentera kring händelsen.

Media hänvisas till Maria Jakobsson, kommunikatör polisen 010-568 5331/ 070-2525673

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra