Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ofredande/förargelse Polisen har mottagit flera samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i Örebro län under kvällen.

Örebro, Örebro län

Under kvällen har polisen mottagit mängder med samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i länet. I flera av fallen ska fyrverkerier avfyrats mot bostadsfasader, balkonger och liknande. 

Varje år hanterar polis och räddningstjänst en mängd händelser där det sker olyckor med fyrverkerier. Det resulterar i skador på både personer och egendom. Hjälp oss förhindra det. 

- Tillstånd krävs hos polisen om du planerar att avfyra fyrverkerier på en tid och plats där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader (t.ex) i ett bostadsområde. Många kommuner har även lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. 

- Ungdomar under 18 får inte använda fyrverkerier. Den som säljer eller langar fyrverkerier till minderåriga begår brott. Om polisen träffar på minderåriga med fyrverkerier kan dessa beslagtas. 

- Var försiktig i hanteringen av fyrverkerier. Den som avfyrar de bör ha skyddsglasögon och vara nykter. Se till att alla håller avstånd till fyrverkeripjäserna. 

- Såväl människor som djur kan bli både skrämda och skadade av fyrverkerier. Visa hänsyn och agera ansvarsfullt. 

- Prata med ungdomar i er närhet om vad som gäller. 

Mest läst av andra