Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Karlskoga, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman

Poliser hotade av en berusad man vid busstationen i Karlskoga.

Karlskoga, Örebro län

Efter att brandlarm utlösts vid busstationen beordrades en polispatrull till platsen. Det visade sig att det var en kvinna och en man i 40-årsåldern något påverkade, som utlöst larmet efter att ha rökt inne på en toalett.

Då polispatrullen kontrollerade identiteten på paret blev mannen aggressiv och vägrade låta sig identifieras. Anledningen till att de skulle identifieras var att man i det läget kunde misstänka att de gjort sig skyldiga till falskt larm. Vid försök att identifiera honom anträffades typiska verktyg för att kunna missbruka narkotika varför misstanke om att han bar med sig narkotika uppstod.

Han satte sig i samband med detta till rejält motvärn och tumult uppstod där han lyckads utdela en kraftig spark som träffade en av polismännen över sidan av bröstkorgen. Sparken vållade smärta men det uppstod inte någon direkt skada på polismannen. I samband med tumultet uttalade han hot riktade mot båda polismännen.

Efter att ha fått kontroll på mannen fördes han till polisstationen där en noggrann visitation kunde slutföras.

Vid vistitationen anträffades inte någon narkotika varför han inte längre är misstänkt för narkotikabrott. Dock är han nu misstänkt för hot och våld mot tjänsteman. Efter visitationen frigavs han och kommer att förhöras om händelsen vid ett senare tillfälle.

Det kunde utredas att de inte utlöst larmet avsiktligt varför misstanken om falskt larm kunde uteslutas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.