Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Yttersta, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Larm om bedrägeri i Linköping.

Yttersta, Linköping, Östergötlands län

18:38 får polisen kännedom om ett bedrägeri mot en äldre person i Linköping. En äldre kvinna ska ha fått samtal på sin telefon, där en person förklarat att målsäganden beställt varor, samt att de skulle hämta upp bankuppgifter hemma hos henne.

Efter samtalet fick hon besök av någon som utgett sig för att tillhöra ett vaktbolag. Gärningspersonen ska efter detta lurat till sig bankkort och smycken. 

Liknande tillvägagångssätt ska även drabbat ytterligare en äldre kvinna i Linköping strax efter larmet om den första.

Polisen söker aktivt gärningspersoner efter de två händelserna.

Vi vill belysa vikten av att direkt lägga på luren om någon ringer upp och försöker komma åt känslig bankinformation eller liknande. Seriösa företag, myndigheter eller banker skulle aldrig be dig uppge sådan information. Kom också ihåg att aldrig identifiera dig med bank-id på uppmaning av någon annan.

Om du, eller någon i din närhet, blivit utsatt för bedrägeri – kontakta då polisen direkt. Det är av yttersta vikt för att vi ska kunna förebygga brott, samt lagföra de gärningspersoner som sysslar med den här typen av brott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra