Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Larm Överfall

Försök till våldtäkt

Linköping, Östergötlands län

Under tisdagen inkom uppgifter till polisen där två olika kvinnor, på två olika platser, blivit ofredade av en man i Rydsskogen, Linköping under kvällen. Anmälningar upprättades i båda fallen gällande sexuellt ofredande.

Under onsdagen, ca. kl. 16.30, inkommer på nytt uppgifter om en man som ska ha ofredat ytterligare en kvinna i samma område. En större resurs polispersonal beordras till området för att eftersöka gärningspersonen men man lyckas inte lokalisera denna. En anmälan gällande försök till våldtäkt är upprättad.

Polisen tar detta på stort allvar och lägger mycket tid på dessa ärenden.

Utsätts man för brott av detta slag skall man om möjligt kontakta polis omgående på tel. 112. 

Polisen vill på detta sätt samtidigt uppmana personer som vistas i området att vara uppmärksamma på individer som uppträder avvikande på något sätt. Gör man iakttagelser på personer som bör kontrolleras, och där det bör ske skyndsamt, kontaktas polis på tel. 112 för att undvika fördröjning. 

Polisen råder också personer, och främst kvinnor, att undvika att vistas själva i området under den närmaste tiden. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra