Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Östgötaporten, Norrköpings Kommun, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Ikväll spelas allsvensk fotboll i Norrköping. Matchen mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg startar klockan 17.30.

Göteborg, Östgötaporten, Norrköpings Kommun, Norrköping, Östergötlands län

Här kan du följa utvecklingen ur polisens perspektiv.

Första uppdateringen:

Polisens insats vid kvällens fotbollsmatch har startat. Personalen som ska jobba ute har haft utsättning (möte) där förutsättningarna har dragits. Det vi vet så här långt är att det väntas en publiksiffra på cirka 10 000 personer på Östgötaporten, och att cirka 1000 gästande supportrar väntas till Norrköping.

 

- Målet med polisens insats är att alla ska uppleva evenemanget som tryggt, välkomnande, säkert och stämningsfullt. Insatsen ska också bidra till att ytterligare stärka förtroendet för polisen, säger Joakim Jäderstig, stabschef för polisens kommendering.

Under kvällens arbete fokuserar polisen på att låta matchen bli den fotbollsfest som den stora majoriteten vill ha. Det innebär att man jobbar aktivt med att förebygga situationer med ordningsstörningar och andra brott.

Både innan och under matchen har polisen ett gott samarbete med externa parter såsom Räddningstjänst, Norrköpings kommun, matchens arrangör och sjukvården. Allmänheten kan räkna med viss trafikpåverkan utanför arenan under kvällen.

Under kvällen svarar polisens presstalesperson på regionledningscentralen på eventuella frågor om polisens insats. Ordinarie presstelefonnummer gäller.

Polisen Östergötland