Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hammarby, Östgötaporten, Stockholm, Publik, Björn, Öberg, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

I kväll är det allsvensk fotbollspremiär för Norrköping som tar emot Hammarby. Här kommer du att kunna få uppdateringar om polisens arbete i samband med matchen.

Hammarby, Östgötaporten, Stockholm, Publik, Björn, Öberg, Norrköping, Östergötlands län

Klockan 17.30 startar matchen mellan Norrköping och Hammarby på Östgötaporten. Då det inte bara är två populära publiklag utan dessutom är allsvensk premiär har polisen bemannat upp för att kunna hantera den stora mängden åskådare. Utöver det egna intresset i Norrköping så reser också ett flertal bussar in från Stockholm. Polisen kommer att jobba för att alla dessa fotbollsintresserade, hemma- och bortasupporters, ska kunna ta del av fotbollsfesten på ett tryggt och säkert sätt.

- Redan här i den allsvenska premiären har vi en av årets största publikmatcher i Norrköping. Vi både tror och hoppas att det blir en riktig folkfest, säger polisens kommenderingschef Robert Wallén.

Matchen kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till arenan, och på större gator mellan arenan och resecentrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.

Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på Östgötaporten och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan.

Det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla. 

Kontaktpersoner för media

Björn Öberg, presstalesperson vid arenan, 010-566 56 38.

Tommy Thorngren, kommunikatör, 010-566 75 26.

Polisen Östergötland