Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hackefors, Hjulsbro, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats SOS-larm om påkörd person på järnvägen i höjd med Hackefors.

Hackefors, Hjulsbro, Linköping, Östergötlands län

16:20 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en olycka på järnvägen i höjd med Hackefors. Enligt larmet ska en person ha blivit påkörd av ett tåg. Räddningstjänst, ambulans och polis involverades.

16:28 Tågstopp mellan Hjulsbro och Linköping. Ambulanspersonal har påträffat en person med kritiska skador. Hjärt- och lungräddning (HLR) pågår.

16:31 Polis på plats.

16:57 Personen ska föras till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst kan inte kommentera skadeläget i övrigt. 

17:36 Polis är kvar på platsen. Poliserna på plats arbetar för att samla information om händelseförloppet genom att prata med personer som befunnit sig i närheten. Den drabbade personens identitet är inte fastställd ännu. 

17:45 Tågstoppet har hävts.

Uppdatering 19:28 - personen har avlidit

Den drabbade personen, en kille i 15-årsåldern, har avlidit av sina skador. Närmast anhöriga har underrättats.

Polisen har arbetat med att bringa klarhet i vad som inträffat. Av de uppgifter som framkommit hittills är arbetshypotesen att det handlar om en olyckshändelse.

Dock måste polis utreda orsaken närmare.

Därför har en förundersökning om vållande till annans död inletts. Det är ingen person som är delgiven misstanke om brott. Detta är ett standardförfarande när polis ska utreda vad som inträffat vid liknande händelser.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra