Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Motala, Jönköping, Stjärnstigen, Egnahem, Nässjö, Hagalundsgatan, Tranås, Stationsplan, Pressbyrån, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Sammanfattnig kväll 170212

Motala, Jönköping, Stjärnstigen, Egnahem, Nässjö, Hagalundsgatan, Tranås, Stationsplan, Pressbyrån, Östergötland, Östergötlands län

Ett ordinärt kvällspass där c:a 115 händelser mottagits och upprättats. Två gripna, fyra omhändertagna gällande ordningsstörning och fylleri samt en person frihetberövad och förd till sjukhus för vårdbehovsbedömning.

Östergötland

KL 15.00 Motala . Dödsfall, man född 68 anträffad i sin lgh avliden.  Omständigheterna på platsen var sådana att brott inte går att utesluta och av den anledningen är en förundersökning inledd gällande misstanke om vållande till annans död. Aktuell plats avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Kroppen kommer inom kort genomgå en rättsmedicinsk obduktion i syfte att fastställa dödsorsaken.

 

KL 16.00 tiden Motala grips en man född 68 misstänkt för narkotikabrott. Mannen kontrollerades av en polispatrull och vid tillfället bar han med sig misstänkt narkotika. Något anhållningsbeslut har ännu inte tagits av åklagare.

 

Jönköping

 

 

KL 12.57 Jönköping Stjärnstigen  Egnahem. Inbrott i villa. Gärningsmännen har berett sig tillträde till villan genom ett fönster. Teknisk undersökning kommer att ske i närtid. Okänt vad som är tillgripet i nuläget.

 

KL 12 Nässjö Hagalundsgatan . Inbrott i lägenhet. Gärningsmännen har berett sig tillträde till lägenheten genom att bryta upp ett fönster. Teknisk undersökning kommer att ske i närtid. Okänt vad som är tillgripet i nuläget.

Inbrott skett även i lägenhet inrymmande i grannfastigheten, Hagalundsgatan 4. Samma modus som på nr 6.

 

KL 20.24 Tranås Stationsplan 1 Pressbyrån. Rån genom att en gärningsman beväpnad med kniv tilltvingat sig cigarretter och kontakter. Inga fysiska skador på någon person. Större polisinsats pågår för närvarande i närområdet. Platsen avspärrad för teknisk undersökning och förhör med vittnen genomförs. Om någon gjort iakttagelser på platsen eller har upplysningar kontakta gärna polisen genom att ringa 11414  

 

Mikael Ehne// Vakthavande befäl

 

 

 

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.