Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalhem, Annerovägen, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Dalhem. Polisens regionledningscentral får flera samtal om hög smäll.

Dalhem, Annerovägen, Helsingborg, Skåne län

Polisens regionledningscentral får flera samtal om en hög smäll från området Dalhem. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen.

Omfattande skador har konstaterats på fasad och entré till ett flerfamiljshus på Annerovägen. Efter vad som nu är känt är ingen person skadad.

Händelsen utreds just nu som allmänfarlig ödeläggelse.

Platsen är avspärrad.

Uppdatering kl. 19.17: Polisens nationella bombskydd (NBS) är på väg.

Det går inte att utesluta att det finns ytterligare farliga föremål på platsen, avspärrningen är utökad.

Boende på aktuell adress uppmanas stanna kvar i sina lägenheter till annat sägs och att följa direktiv från polispersonal på plats.

Boende i aktuell fastighet och närliggande fastigheter uppmanas att inte stå i fönster eller på balkonger som vetter mot detonationsplatsen.

Uppdatering kl. 19.55: NBS och kriminaltekniker är på plats och har inlett sitt arbete.

Operatörer från Polisens kontaktcenter ringer till boende i närliggande fastigheter och uppmanar till att inrymma, att inte lämna bostaden till annat sägs.

Uppdatering kl. 21.48: En lägenhetsdörr och fastighetens entrédörr skadades vid detonationen. Ingen person är fysiskt skadad.

Polisens insats är avslutad och avspärrningarna hävda.

Anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas. Ingen är gripen.