Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Drottninggatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Centralt. Detonation i eller i anslutning till fastighet.

Drottninggatan, Malmö, Skåne län

Polisen får flertalet samtal från de centrala och norra delarna av Malmö om en hög smäll.

Polis skickas för att undersöka och under tiden kommer ny information om att någonting har detonerat i eller i anslutning till en lokal på Drottninggatan.

Polisen har lokaliserat platsen för den misstänkta detonationen, en lokal och byggnad har materiella skador. Ingen person är konstaterat skadad.

Platsen är avspärrad, tekniker från Polisens nationella bombskydd samt kriminaltekniker är på väg.

Uppdatering 06.35 3/10 Nationella bomskyddet och polisens kriminaltekniker är klara med sitt arbete på brottsplatsen. Avspärrningarna kring den drabbade lokalen, en frisörsalong, är hävda sedan strax efter 05.

Detonationen har orsakat materiella skador på entré och fasad till aktuell lokal, ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

Har du gjort iakttagelser? Hör av dig till polisen på 114 14 och lämna tips om du har uppgifter att lämna om händelsen. Dina iakttagelser kan vara av stor vikt för utredningen.

07.38 En man i 20 års åldern togs under morgonen in till förhör och är nu misstänkt och anhållen ärendet. Med hänsyn till förundersökningssekretessen går polisen inte ut med fler uppgifter för närvarande.