Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hästveda, Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Polis larmas till Hästveda efter en hög smäll.

Hästveda, Hässleholm, Skåne län

Tre bilar som står parkerade vid en villa har fått någon typ av skador. Ytterdörren samt fönster till villan har även skadats. Vad som orsakat skadorna och om den höga smällen kan kopplas till det inträffade ska undersökas. Tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Uppdatering 12:07

Teknikerna är klara på platsen och avspärrningen hävs. Efter det tekniska undersökning av platsen konstateras att någon form av detonation har inträffat. Vad som detonerat ska analyseras vidare. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. Polisen utreder händelsen som mordförsök då det fanns personer i bostaden i samband detonationen, samt allmänfarlig ödeläggelse och brott mot brandfarliga- och explosiva varor.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.