Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Svalövs Kommun, Svalöv, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot

Svalövs kommun. Hotsituation utomhus.

Svalövs Kommun, Svalöv, Skåne län

Polisens regionsledningscentral får samtal om en hotfull situation i en mindre ort i Svalövs kommun. Ingångsinformationen säger att en man hotar andra personer utomhus, med något som liknar ett skjutvapen. Polis skickas till platsen.

Efter några timmar kan den misstänkta gärningsmannen gripas på en adress i närheten av platsen där hotsituationen utspelade sig.

Ingen person är fysiskt skadad. Polisen har under hela skeendet haft god kontroll och det har inte varit någon fara för utomstående.

Gärningsmannen är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott. Brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång och eventuellt kan misstanke om ytterligare brott tillkomma. Polisen har utfört ett antal utredningsåtgärder och flera är att vänta.

Under tiden polisinsatsen pågick har tillfartsvägar till aktuell adress varit avspärrade i syfte att minimera risken för tredje person. Avspärrningarna har inneburit viss trafikpåverkan.