Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Oljehamnen, Färjenäs, Göteborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen Ett 15-tal personer har rapporterats för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en klimataktion i oljehamnen.

Oljehamnen, Färjenäs, Göteborg, Skåne län

Vid 9-tiden i morse samlades mellan 50 och 60 klimataktivister i oljehamnen för att blockerat två portar till hamnen. Efter en stund blev påverkan så stor på trafiken att polis beslutade att ge så kallad ordningshållande befallning, alltså att aktivisterna skulle flytta på sig till annan plats. Detta hörsammades inte av ett 15-tal personer, som då rapporterades för ohörsamhet mot ordningsmakten. 

Under morgonen hängdes även en banderoll upp vid en viadukt vid Färjenäs.

Just nu pågår en "slow walk" genom centrala delar av Göteborg med ett 40-tal deltagare från samma organisation. Viss trafikpåverkan kan förekomma eftersom aktivisterna går i vägbanan.

Dialogpolis som följt klimataktivisternas manifestationer under dagen rapporterar att allt har gått lugnt till och att dialogen med aktivisterna varit god. 

Mest läst av andra