Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Holma, Kroksbäck, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt UAS (drönare) över Holma och Kroksbäck.

Holma, Kroksbäck, Malmö, Skåne län

Polismyndigheten har beslutat att komplettera det tidigare beslutet om kamerabevakning av bostadsområdena Holma och Kroksbäck i Malmö. Nu kommer områdena även att övervakas med hjälp av UAS (drönare).

Beslutet syftar till att förebygga, förhindra, upptäcka, utreda eller lagföra brottslig verksamhet. Det kan till exempel handla om våldsbrott, narkotikabrott och vapenbrott.

Polismyndigheten beslutade den 24 maj 2023 att kamerabevaka delar av Holma och Kroksbäck. Beslutet gäller kamerabevakning dygnet runt. Efter att bevakningen kommit i gång har det uppstått behov av att utöka denna så att den även innefattar möjligheten att kamerabevaka med hjälp av UAS.

Bevakning med hjälp av UAS får endast ske efter en särskild bedömning av den aktuella lägesbilden och det operativa behovet. Bevakningen kan ske under dygnets alla timmar, alla veckans dagar. Beslutet gäller från och med 2024-03-22 och till och med 2028-05-24.

Mest läst av andra