Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Fors, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Fotbollsmatch mellan MFF och IFK Göteborg.

Göteborg, Fors, Malmö, Skåne län

Här kommer vi att publicera uppdaterade lägesbilder om kommenderingen i samband med fotbollsmatchen på Eleda stadion i Malmö, söndagen den 3 september.

Polisens mål med insatsen är att underlätta för besökare och allmänhet att få uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang.

Under kommenderingen använder polisen sig av kameraförsedda drönare, UAS:er. Syftet med det är att förebygga, förhindra, upptäcka och utreda brott samt upprätthålla allmän ordning och säkerhet i samband med fotbollsmatchen.

Polisen har en god resurs och är väl förberedd, liksom arrangören, för att det ska bli en trygg och säker match för alla.

Senare under söndagskvällen kommer texten att uppdateras med en summering av kommenderingen.

Uppdatering: Vid 15-tiden kontrollerades fem personer på Baltzarsgatan, av dessa hade tre ungdomar, alla under 15-år, pyroteknik på sig. Orosanmälningar till socialtjänsten kommer att upprättas.
I samband med Göteborgs supportermarsch från Lilla torg så tändes det flera bengaler, även under marschvägen tändes det bengaler.
 

Presstalesperson Patric Fors hanterar frågor från media gällande matchen, ni når mig på 0722-183478.

Mest läst av andra