Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Trosa, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri

Man i 90-årsåldern utsatt för bedrägeriförsök.

Trosa, Södermanlands län

Polisen kontaktades under fredagseftermiddagen om ett bedrägeriförsök i Trosa. En man i 90-årsåldern hade blivit uppringd av en man som påstod sig ringa från Swedbank och Sparbankerna. Mannen uppgav att någon hade sökt och beviljats ett lån på 600 000 kronor i den äldre mannens namn. För att ”stoppa” detta behövde den äldre mannen knappa in en kod i sin bankdosa, men bedragaren lyckades inte med sitt uppsåt. Den äldre mannen gick inte på bedrägeriförsöket. Han slog inte in någon kod på annans uppmaning, och ringde polisen.

Bedragare ändrar ofta sina metoder och argument, men gemensamt är att de försöker få den drabbade personen att trycka in en kod för bankkortet, bankdosan eller bankkontot. Polisens uppmaning är att aldrig ange sin kod på någon annans uppmaning, om man inte själv har ringt till sin bank.

Polisen har nu upprättat en anmälan om försök till bedrägeri mot mannen i 90-årsåldern. Det finns i nuläget ingen misstänkt.