Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stjärnhov, Skottet, Gnesta, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Kvinna skjuten efter angrepp mot polis.

Stjärnhov, Skottet, Gnesta, Södermanlands län

02.51 polisen fick samtal från en anmälare som ville att polis skulle komma till Stjärnhov. Anmälaren angav inte närmare varför hon ville att polisen skulle komma.

03.47 en annan anmälare ringde också till polisen och berättade att en kvinna kommit till henne och sagt att hon ville att polisen skulle komma till platsen. Kvinnan bar enligt anmälaren på två knivar.

04.02 en polispatrull är framme på platsen och träffar en tredje person som påvisar en lägenhet där polisen kan träffa kvinnan som vill ha kontakt med polisen.

Polispatrullen går in i lägenheten. När poliserna kommer in ställer sig en kvinna upp. Hon har då  en kniv i vardera handen och går raskt mot poliserna, som börjar backa undan. När poliserna backat ut i hallen är kvinnan så nära att en av poliserna tvingas skjuta ett skott mot kvinnan. Skottet träffar kvinnan i låret och hon faller omkull varefter poliserna tar kontroll över henne,  tar bort knivarna och lägger ett förband på det blödande såret.

Kvinnan är vid medvetande när hon förs till sjukhus med ambulans.

Frågor besvaras initialt av polisens presstalesperson Thomas Agnevik på 010-56 92 366.

Texten kommer att uppdateras.

Polisen Södermanland

Händelsekarta

Laddar karta...