Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Stjärnholm, Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Nyköping, Stjärnholm, Oxelösund, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:20 Polis larmades till centrala Nyköping med anledning av inbrott i en källare på en fastighet. När polis anlänt till platsen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för stöld. Det är oklart för polisens presstjänst var stöldgodset bestått av.

03:40 I samband med en utryckning har en polispatrull krockat med en älg på riksväg 53 i höjd med Stjärnholm, Oxelösund. Två poliser befann sig i bilen. Båda var vakna och talbara men fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll, initialt lindrigt skadade. Älgen dog på plats och flyttades från vägen. Polisbilen har bärgats därifrån. En anmälan om viltolycka kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.