Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Friends Arena, Yttersta, Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Under dagen har Stockholmspolisen haft en anpassad resurs uttagen för att jobba med arbetsuppgifter i samband med ett fotbollsderby.

Friends Arena, Yttersta, Solna, Stockholms län

Polisen har under dagen hanterat ett fotbollsderby på Friends Arena i Solna. Det har varit en dag där fotbollmatchen har stått i centrum. Det har i princip inte inträffat några konflikter och arrangörens säkerhetsplan har fungerat väl.

Publikflöden till och från de allmänna kommunikationerna och mottagandet på arenan har varit företeelser som bidragit till arrangörens goda resultat. Polisen har kunnat konstatera en lyhördhet hos de flesta av matchens åskådare.

Under matchen antändes ett 140-tal bengaliska facklor. Över detta kommer det skrivas en polisanmälan.

Polisens kommenderingschef Christoffer Wedelin betecknar genomförandet som en framgång för arrangören. ”Jag har sett hur arrangörens medarbetare har gjort sitt yttersta för att skapa en fin inramning av dagens match. De har lyckats i sitt arbete med att skapa ett säkrare arrangemang”.

Polisens insats hade fram till klockan 19 lett till följande ingripanden:
Fyra personer har omhändertagits för fylleri. Av dessa är tre misstänkta för brott vilket är narkotikabrott, våld mot tjänsteman samt brott mot Ordningslagen.

Mest läst av andra