Senaste händelserna

Rån väpnat

En Guldsmedsbutik på Edsgatan har precis rånats.

Edsgatan, Järnvägsbron, Vänersborg

Flera maskerade rånare har varit inne och rånat butiken, oklart värde i skrivande stund. Flera vittnen oberoende av varandra har sett delar av händelseförloppet. Rånarna lämnade platsen i en vit SUV, troligen av fabrikat VW Tiguan el. Sharan. Bilen sågs köra längs gågatan i riktning mot järnvägsbron, utlarmad av ledningscentralen. Personal chockade över det inträffade, troligen ingen som kommit till fysisk skada.

Personal samt de vittnen som skall höras har fått följa med in till stationen för att lämna sina berättelser i samband med rånet. Brottsplatsen avspärrad för en teknisk undersökning.

Uppdatering kl 14.52
Det är minst två rånare inblandade i rånet. Ett skott har avlossats på platsen men ingen har skadats fysiskt i samband med rånet. Rånarna försvann från platsen i en vit Wolksvagen troligen av typen Sharan. Denna bil har inte anträffats och ingen är ännu gripen. Det är fortfarande oklart vad rånarna fick med sig från butiken. Förhör pågår med vittnen och en teknisk undersökning pågår.

Platsen för rånet avspärrat för teknisk undersökning. Brottsrubricering grovt rån.  

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.