Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Nykyrka, Motala, Granat, Stockholm, Ingelstad, Norrköping, Linköping, Tallboda, Berga, Viken, Jönköping, Huskvarna, Östergötland Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Några av kvällens händelser i Östergötlands och Jönköpings län

Jönköpings Län, Nykyrka, Motala, Granat, Stockholm, Ingelstad, Norrköping, Linköping, Tallboda, Berga, Viken, Jönköping, Huskvarna, Östergötland

ÖSTERGÖTLAND

15:55 Nykyrka Motala. En anmälare ringde polisen eftesom han hade anträffat en större, ca 50 cm lång, granat. Granaten låg utomhus vid vätterns strand. Eftersom det inte gick att bedöma om granaten var skarp eller ej kallades polisens bombgrupp till platen för att ta hand om granaten under söndagskvällen. Platsen bevakades av polis i avvaktan på att bombgruppen från Stockholm skulle komma fram.

16:07 Coop Ingelstad Norrköping. Väktare hade gripit två personer som misstänktes för stöld i butik. Polis kallades till platsen och övertog gripandet. De misstänkta, födda 1980 och 1986, hade tillgripit gods för 4 500 kronor. Det var bland annat smink. De fördes till polishuset i Norrköping för vidare utredning.

 17:43 Linköping, Tallboda. Polis kallades till adress på grund av försök till inbrott i villa. Ägaren till fastigheten hade varit borta under helgen. Både polispatrull och hundpatrull åkte till platsen för spårsökning. Ingen misstänkt anträffad. Oklart om något gods tillgripits från fastigheten.

19:21 Linköping Berga. Polis kallades till en adress på grund av misshandel. En man greps misstänkt för misshandel mot en kvinna viken han har en relation med.

19:40 Norrköping Ingelstad. Polis och ambulans kallades till ett företag på grund av att en man skadats. Mannen skulle ha fått någon balk över sig. Han var dock vaken och talbar. Mannen som är född 1983 undersöktes av ambulanspersonal på plats. han behövde ej uppsöka sjukvården under kvällen.. En anmälan angående arbetsplatsolyckan upprättas av polispatrullen  

JÖNKÖPING

Lugn kväll i länet.

Beträffade de fem personer som greps under lördagen i samband med villainbrott i Huskvarna så sitter samtliga kvar som anhållna hos polisen i Jönköping .

 

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.