Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tierp, Älvkarleby Kommun, Marma, Skutskär, Tierps Kommun, Söderfors, Örbyhus, Lövstabruk, Tobo, Försäkringskassan, Älvkarleby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisruta Tierp och Älvkarleby

Tierp, Älvkarleby Kommun, Marma, Skutskär, Tierps Kommun, Söderfors, Örbyhus, Lövstabruk, Tobo, Försäkringskassan, Älvkarleby, Uppsala län

Polisen i Norduppland har tillsammans med Tierp och Älvkarleby kommun i sina medborgarlöften lovat att genomföra trygghetsvandringar i valda delar av kommunernas orter. Med detta menas att polis och vissa kommunanställda tillsammans med medborgare besöker och identifierar platser där allmänheten kan uppleva otrygghet. Det kan bland annat handla om bristande belysning, omfattande klotter eller buskage som kommunen sedan kan åtgärda och förbättra. Flera områden har besökts och den senaste månaden har i Älvkarleby kommun Marma och centrala Skutskär besökts och i Tierps kommun har en trygghetsvandring genomförts i Söderfors. Arbetet med dessa vandringar kommer att fortsätta i framtiden.

Tierp kommun

I Örbyhus skars i samband med ett bråk i en bostad en person med kniv. En anmälan om försök till mord upprättades och utredningen kring omständigheterna fortsätter.

I Söderfors upprättades en anmälan om rån samt utpressning. Gärningsmännen ska med våld ha tilltvingat sig gods från den drabbade. Denne ska också ha blivit hotad för att vid ett senare tillfälle överlämna pengar.
En bil i Söderfors blev utsatt för klotter genom att någon sprayat olika färger på lacken.


En bostad i Tierp drabbades av inbrott och kontanter samt smycken tillgreps.

Två kanoter tillgreps från en fastighet i Lövstabruk.

En anmälan om olaga vapeninnehav upprättades i Tobo då en person innehade en burk pepparspray. Från Tobo inkom också en anmälan gällande skadegörelse då en biljettautomat vid järnvägsstationen förstörts.
Två bidragsbrott har anmälts i kommunen. I det ena fallet har pengar utbetalats från Försäkringskassan och i det andra från en A-kassa. Vid kontroller har det visat sig att felaktiga uppgifter legat till grund för utbetalningarna.

Två rattfyllerier under påverkan av narkotika har rapporterats från Tierp. I båda fallen har förarna saknat körkort vilket inneburit att även brottet grov olovlig körning rapporterats.

Älvkarleby kommun

En bil som stod parkerad i Skutskär fick lackskador då någon rispat på motorhuven med ett vasst föremål. En anmälan om skadegörelse upprättades.

En anmälan om klotter upprättades i Marma då stationsområdet blivit drabbat på flera ställen.

En mobil försäljningsvagn för mat i Skutskär drabbades av inbrott och en mobiltelefon tillgreps.

Cykelstölder är tyvärr ett återkommande problem och den gångna veckan blev Älvkarleby station drabbat.

Vi vill påminna om att det nya poliskontoret i Skutskär är öppet för besök på onsdagar mellan klockan 13.00 och 17.00. Välkomna!

Information gällande1-8 november.

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.