Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Tärnsjö, Östervåla, Kapellvägen, Stationsgatan, Torgvägen, Harbo, Vittinge, Morgongåva, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan för Heby v. 10

Heby Kommun, Tärnsjö, Östervåla, Kapellvägen, Stationsgatan, Torgvägen, Harbo, Vittinge, Morgongåva, Heby, Uppsala län

                       POLISRUTAN Heby kommun

Jag får in färre samtal om ”buskörning” med bilar från alla orter utom Heby. Nu måste vi ta krafttag för att stävja ofoget innan det händer någon olycka eller att fler får sin nattsömn förstörd på grund av bilar som framförs vårdslöst med bristfälliga ljuddämpare. Vi kommer prioritera vår närvaro och rapportera buskörarna. Ett bättre alternativ är att Du själv väljer att sluta med ditt störande beteende i stället för att få betala dryga böter.

Redovisning av några av de anmälda brotten som inträffat mellan den 25/2-8/3

Heby: Inbrott i villa i Västerlövsta, tjuven stal en mindre summa kontanter. Stöld av två datorer från en av kommunens fastigheter. I samband med en trafikolycka blev föraren misstänkt för narkotikabrott.

Tärnsjö: Två allvarliga brott. Det ena handlar om en kvinna som blev rånad på sin mobiltelefon under en bussresa. Gärningsmannen kunde senare gripas i Östervåla. Det andra brottet är också ett rån. I samband med brottet blev målsäganden knivskuren. Brottet inträffade den 7/3 vid midnatt på Kapellvägen. Vi är angelägna med att få in tips om händelsen. Inbrott i källarförråd på Kapellvägen, Stationsgatan och Klensvägen.

Östervåla: Stöld av en bil på Torgvägen, efter en kort stund anträffades bilen och tjuven kunde gripas. En man är misstänkt för rattfylleri.

Harbo: En mobiltelefon är tillgripen på ett behandlingshem.

Vittinge: En trafikolycka utan allvarliga personskador. Bilföraren är misstänkt för flera trafikbrott.

Morgongåva: En anmälan om misshandel med känd gärningsman.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se

OBS! Om det handlar om pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn

kommunpolis

 

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra