Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Tärnsjö, Östervåla, Systembolaget, Harbo, Morgongåva, Skyttevägen, Vittinge, Runhällen, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan från Heby v. 34

Heby Kommun, Tärnsjö, Östervåla, Systembolaget, Harbo, Morgongåva, Skyttevägen, Vittinge, Runhällen, Heby, Uppsala län

                          POLISRUTAN Heby kommun

Nu har vi haft ”höstpremiäröppet” för poliskontoret i Heby. Det kom 15 personer som ville ha hjälp med olika ärenden. Våra öppettider är som vanligt tisdagar klockan 11-14. Du kan också ta kontakt med mig för att avtala någon annan tid.
I förra rutan varnade jag att skadegörelsebrotten skulle öka inför skolstarten. Tyvärr visade det sig att varningen var befogad. Det har anmälts flera skadegörelser på skolor från olika orter i kommunen.

Redovisningen avser några av brotten som anmälts den 9/8-23/8:

Heby: Krossade rutor på skolan. En anmälan om misshandel, de inblandade personerna är bekanta med varandra. En tågvärd har anmält att han blivit hotad av en resenär. Det har stulits flera säckar med tomburkar från återvinningsstationen. En anmälan handlar om misshandel som inträffat i samband med Hebykarnevalen.

Tärnsjö: Stöld av en surfplatta och tillbehör till en robotklippare (underlig kombination) från en fastighet utanför Tärnsjö. Tre personer har blivit utsatta för försök till bedrägeri, okänd  har beställt varor i deras namn. Inbrott i ICA butiken den 19/8 kl. 03.25. Tjuven stal bl.a. tobaksvaror. Vi vill ha hjälp med ev. iakttagelser eller tips.

Östervåla: En rattfyllerist ertappades när han var på väg till Systembolaget. En man är misstänkt för ringa narkotikabrott. Stöld av däck från garage.

Harbo: Inbrott i en verkstad, tjuven stal bl.a. en motorsåg. Flera anmälningar om skadegörelse på skolan, bl.a. har ett utebord förstörts.

Morgongåva: En moped är stulen från Skyttevägen.

Vittinge: En person har blivit utsatt för ett bedrägeri via nätet.

Runhällen: Inbrott i ett bostadshus och garage, okänt om det stulits något.

Uppmaning: Fortsätt att ha lite koll på vad som händer på våra skolgårdar under kvällstid.
Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra