Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ge Vidare, Knivsta Kommun, Mötet, Ulrika, Apoteksvägen, Uppsala, Krusenberg, Renault, Ängby, Omklädningsrum, Reception, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan 5-12 mars

Ge Vidare, Knivsta Kommun, Mötet, Ulrika, Apoteksvägen, Uppsala, Krusenberg, Renault, Ängby, Omklädningsrum, Reception, Knivsta, Uppsala län

5 - 12 mars

 

POLISENS UNGDOMSRÅD

 

Nu är det dags att dra igång Polisens ungdomsråd i Knivsta. Seniorrådet drog igång i höstas och har haft några möten som verkar lovande. Nu söker vi dig i ca 14-16 årsåldern som är intresserad att lära sig om hur polisen fungerar men framför allt ska du representera andra ungdomar i rådet. Dels framföra deras synpunkter till polisen men även ge vidare information från Polisen. Att Polisen måste bli bättre på att lyssna på ungdomar för att kunna göra ett bättre jobb råder ingen som helst tvivel om. Kan det bidra till att ungdomarnas villkor i samhället blir bättre så kan också relationen med vuxenvärlden och Polisen förändras positivt.

 

En viktig aspekt är att få så bred representation som möjligt från olika ungdomsgrupper i samhället, exempelvis skolor, föreningsliv, motorintresserade, fritidsgård och olika etniciteter m.m. Dock kommer antal platser i rådet att vara begränsat så någon form av rotationssystem kommer att användas. Ett aktivt deltagande i rådet är ett absolut krav, sen kommer nog resten att ramla på plats. Dessutom får du chansen att lära känna andra ungdomar än de du normalt umgås med. Och vuxna som känner någon ungdom som kan vara lämplig, hör av dig till ungdomen eller undertecknad.

Ring till Kommunpolis Örjan Brodin så tar vi ett snack. 010-56 765 41

 

 

INFORMATIONSMÖTE  GRANNSAMVERKAN

 

Måndagen den 20 mars kl 19:00 genomförs ett öppet möte tillsammans med Knivsta kommun för alla intresserade Knivstabor där vi informerar om grannsamverkan. Mötet sker i Kommunhuset i Tilasalen. Inbrotten i Knivsta har ökat under första månaderna 2017 och tillsammans måste vi göra allt för att förebygga dessa.

 

Att jobba brottsförebyggande genom Grannsamverkan ger dig största chansen att slippa få inbrott. Läs på samverkanmotbrott.se eller polisen.se/Utsatt-for-brott/Skydda-dig-mot-brott/Stold-och-inbrott/Bostadsinbrott/  och kontakta polisens grannsamverkansansvariga för att få hjälp med uppstart av grannsamverkan:

Hans Wallin   010-56 77065,         hans.wallin@polisen.se

Ulrika Andersson, 073-0856510,  ulrika.e.andersson@polisen.se

 

 

 

 

 

VILTOLYCKOR

Det mycket stora antalet viltolyckor fortsätter i hela länet och även i Knivsta kommun. Lär dig mer hur du kan förebygga olyckor och vad du har för skyldigheter om olyckan är framme på Viltolycka.se.

 

 

 

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN

Antal 

Handräckning annan myndighet

1

Böter för trafikbrott

8

Drograttfylleri

1

Avvisande. Person avvisades enligt Polislagen 13§ hos en myndighet

1

Narkotikabrott, Eget bruk

1

Trafikolycka (Varav en med personskada)

2

En bilstöld har anmälts från Apoteksvägen 13 under tisdagsnatten. En svart BMW som anträffades i Uppsala under torsdagen. 4 personer sprang från platsen och påträffades ej av Polis. Vem har sett något ?

 

Viltolyckor

3

TIPS om brott m.m. från medborgare

30

Kontrollerade Personer/Fordon

28

 

                                                                                                                      

ETT URVAL AV ÖVRIGA HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT

ANTAL

Någon form av besök av tjuvar inför ev stöld vid en bostad. Har anmälts från Krusenberg under måndagen den 6:e. Misstänkt fordon en blå Renault Megane

1

Äggkastning mot hus. Har hänt igen i Ängby och det har hänt flera gånger även under 2016. Inte så kul för de familjer som drabbas. Natten mellan fredag och lördag mellan 12-½ 1 sågs ett gäng yngre förmågor utföra detta och sen springa från platsen. Du som har tonårsbarn som är ute vid den tiden, kanske är det dags och prata om vad som är OK och inte oavsett om just ditt barn varit med? Ditt barn kanske vet vilka det är ?

1

Företagare på Apoteksvägen har anmält att två personer som varit inne i butikerna och har då bland annat försökt lura till sig pengar. En silverfärgad BMW har setts i samband med besöken. Vem vet något mer ?

5

Stöld.  En stöld av en klocka från en ryggsäck har anmälts från ett gym den 6/3 och i ett omklädningsrum vid sporthall uppges en mobiltelefon ha stulits. Tillfället gör tyvärr tjuven, lås in i skåp eller ha med värdesakerna så du har dessa under uppsikt när du tränar. Tala med era barn/ungdomar som är de som oftast drabbas.

2

Smitningar från trafikolyckor/parkeringsskador har skett vid minst 4 tillfällen. I två fall finns bra vittnesuppgifter och fordonsägaren kan förvänta sig att Polisen kommer att höra av sig och risken finns, utöver böter, att körkortet kan återkallas.

4

Ett tandvårdsföretag har anmält en stöld av tfn i sin reception. Okänt signalement förutom storväxt man

1

 

Se fler händelser på: https://polisen.se/Uppsala_lan/Aktuellt/Handelser/        eller:                           https://www.facebook.com/polisenuppsalalan

 

 Poliskontoret i kommunhuset är öppet onsdagar 14.00 - 17.00

   

Anmäla brott eller lämna tips  :  Ring 114 14 eller lämna tips via:        https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Pågående  brott / färsk gärning: Ring 112    

 

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra