Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Östhammar:Vill åter påminna om regelverket runt vattenskoterkörande....

Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

...Den som kör vattenskoter är ansvarig att man inte stör andra människor, djur eller natur. Man är också ansvarig för att följa de sjöregler som gäller, till exempel gällande hastighetsregler samt nykterhet. Det är även klokt att tänka på egen säkerhet och använda flytväst och hjälm, man sitter väldigt oskyddad.
Mer att läsa om dessa regler finns på polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/vattenskotrar/

Lite av senaste veckans anmälningar:
Alunda: Olandsbygdens golfklubb har haft inbrott och golfklubbor har tillgripits, anmälan om stöld upprättad.
Gimo: Ett bedrägeri har anmälts där den summa som dras regelbundet från kontot är högre och dras oftare än överenskommet.
Öregrund: Anmälan om skadegörelse genom att okänd person har slagit sönder ett fönster på fyrskeppsmonumentet.
En berusad person försökte stiga ombord på en buss via fel dörr, då busschauffören påpekade detta gav sig personen på chauffören med flertalet slag. Anmälan om misshandel och skadegörelse då busschaufförens halsband gick sönder..
Vid krogstängning träffar polispatrull på en man som uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Mannen fick lämna urinprov och anmälan om misstänkt ringa narkotikabrott upprättades.
En husbil utsattes för skadegörelse då okänd person försökt att bryta upp samtliga förvaringsluckor på den. Anmälan upprättad.
Anmälan om stöld av en cykel som stod inne på en villatomt.
Österbybruk: Ett fönster har krossats på Österbyskolan. Anmälan om skadegörelse. Österbyskolan har nu blivit utsatt för flertalet skadegörelser sedan sommarlovet började.
Östhammar: Anmälan om smitning från trafikolycksplats där ett okänt fordon körts in i en lyktstolpe så den skadats, utan att meddela detta till polis eller egendomsägare.
Anmälan om stöld av cykel från en villatomt.
Viltolyckor: Fem viltolyckor varav 4 med rådjur och en med älg. Anmälan om att ett rådjur körts på utan att föraren anmält detta till polis.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra