Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alunda, Gimo, Lövstabruk, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Östhammar:

Alunda, Gimo, Lövstabruk, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

Lite av senaste veckans anmälningar:
Alunda: Målsäganden ser en bil komma körande, vid hans brevlåda saktar bilen in och målsäganden hör en smäll. När bilen kört förbi är brevlådan trasig. Anmälan om skadegörelse upprättad.
Anmälan om skadegörelse på bil gånger två då okänd person först slagit sönder en parkerad bil och natten efter tänt eld på den.
Gimo: Målsägande fotograferade vid Gimodammen och glömde då en blixt på ett bord. Då denne kom åter en stund senare var blixten borta. Anmälan om stöld upprättad.
Anmälan om tillgrepp av registreringsskylt från en bil, brottsrubriceringen är egenmäktigt förfarande.
Lövstabruk: Okänd person har tillgripit en registreringskylt från en bil vid Berkinge badet, anmälan upprättad.
Öregrund: Två fall av misshandel är anmälda där okända personer tillfogat målsägandena mindre skador.
Österbybruk: Anmälan om hemfridsbrott där en man vaknar med att granne ligger bredvid honom i sängen. Grannen har troligtvis på grund av berusning gått och lagt sig i fel lägenhet.
Skadegörelse vid förskola där glasflaskor krossats vid lekställningen.
Tillgrepp av en bil av okänd person, eventuellt med nycklar, anmälan upprättad.
Trafikolycka utan misstanke om brott där föraren väjer för ett rådjur, kör i diket och bilen började brinna. Föraren förs till sjukhus med lindriga skador.
Östhammar: Två anmälningar om smitning från parkeringsskada. Har man råkat backa/köra in i någons bil så är man skyldig att stanna och lämna sina kontakt- och personuppgifter till fordonsägaren.
Anmälan om stöld genom inbrott där gärningsman forcerat ett stängsel och krossat rutor i en port till ett lager, väl där inne har en container brutits upp. En släpvagn samt trummor med koppartråd har tillgripits.
Inbrott i fritidshus genom att gärningsman krossat fönster både till boningshus och förråd. Okänt om något tillgripits.
Anmälan om inbrott i bil där bakrutan på bilen krossats och fotoutrustning tillgripits.
Viltolyckor: 2 anmälda viltolyckor med vildsvin. Samt en viltolycka som ej anmälts.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra