Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alunda, Gimo, Gräsö, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Östhammar:

Alunda, Gimo, Gräsö, Öregrund, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

Lite av senaste veckans anmälningar:
Alunda: Anmälan om försök till stöld där en okänd gärningsman försökt bryta sig in i en husvagn utan att lyckas.
Stöld av motorsåg och grästrimmer har anmälts. Godset låg i en traktorskopa som stod på en gård.
Gimo: Skadegörelse på bil genom att okänd person troligtvis stampat och sparkat på bilen, anmälan upprättad.
En A-traktor har fått en skada då den stod parkerad utanför Bruksgymnasiet. Lackskador och spräckt stötfångare, anmälan om smitning från parkeringsskada.
Gräsö: Ännu en anmälan om parkeringsskada där bil fått skada på vänster framskärm.
Öregrund: Vid poliskontroll upptäcktes på en restaurang att en i personalen inte hade arbetstillstånd, anmälan såväl mot arbetstagaren som mot arbetsgivaren.
Även här har en bil utsatts för skada där okänd person kört in i bilen och sedan lämnat utan att ge sig till känna. Anmälan om smitning från parkeringsskada.
Österbybruk: Vakna medlemmar i grannsamverkan uppmärksammade personer och  en bil, som uppträdde märkligt och inte passade in i omgivningen. Polis kontaktades och de kunde uppdaga att fyra personer hade gjort inbrott på en bilskrot på orten och där utfört skadegörelse på bilar, samt tillgripit bilnycklar och en bil. Bilen anträffades utbränd en bit därifrån. Fyra gärningsmän greps senare och misstänktes för brotten samt ringa narkotikabrott. Bra jobbat av alla!
Anmälan om inbrott i lägenhet där gärningsmannen på okänt sätt tagit sig in i lägenheten och tillgripit TV, dataskärm mm.
Östhammar: Anmälan om bedrägeri då målsäganden har råkat ut för flertalet märkliga uttag på sitt konto. Okänt hur gärningsman kommit över kontokortsuppgifterna.
Två bilar har blivit utsatta för skadegörelse genom att okänd repat lacken på dem med ett vasst föremål.
Skadegörelse på motorfordon då en målsägande fått olika skador på fyra bilar som stått på hans tomt.
Anmälan om stöld av en mobiltelefon som en butiksanställd haft med sig vid kassan. Den försvann på okänt sätt under dagen.
Trafikolycka där en förare somnat vid ratten och kört rakt över vägen och in i ett träd. Föraren fick lindriga skador. Anmälan om vårdslöshet i trafik.
Viltolyckor: 10 anmälda viltolyckor.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra