Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Dina, Stenskär, Ulriksgatan, Gimo, Björkvägen, Alunda, Österbybruk, Öregrund, Naturreservatet, Repris, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Östhammar v.33

Östhammars Kommun, Dina, Stenskär, Ulriksgatan, Gimo, Björkvägen, Alunda, Österbybruk, Öregrund, Naturreservatet, Repris, Östhammar, Uppsala län

                 POLISRUTAN I ÖSTHAMMARS KOMMUN

Under veckan har det varit många villainbrott i övriga delar av länet. Vi har klarat oss men jag vill ändå uppmana till extra stor uppmärksamhet på främmande bilar och personer i vårt område. När du ser något ”mystiskt”, ring till oss och berätta om dina iakttagelser.

Redovisning av några av brotten anmälda under veckan:

Östhammar: Två smitningar från trafikolycksplatser i centrala Östhammar. Stöld av järnurnor från en fastighet i Stenskär. Inbrott i en bil som var parkerad på Ulriksgatan.

Gimo: En person är gripen för misshandel och olaga hot. En kraftigt berusad lastbilschaufför är misstänkt för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. En smitning från trafikolycksplats som inträffat på Björkvägen.

Alunda: Ett bråk på Albertinas väg resulterade i flera anmälningar om olika våldsbrott.

Österbybruk: Ytterligare en stöld av däck ur ett låst förråd i Åby. Vi är angelägna att få in tips eftersom det varit många liknande stölder i området.

Öregrund: Någon okänd person har dumpat 10 sopsäckar i naturreservatet. Brottet är rubricerat som nedskräpning. Även i Öregrund har en bilist smitit från trafikolycksplats.

Veckans uppmaning: (Är en repris från förra veckan). Skolstarten brukar alltid medföra större risk för skadegörelser på skolor. Ta gärna kvällspromenaden förbi någon skola och se att allt är ok. 

När du vill lämna tips ska ringa 114 14. OBS! Vid pågående brott ringer du larmnumret 112.
 
Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mejl. Min adress är olle.rehn@polisen.se
 
Olle Rehn
Kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra