Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Gimo, Svartnö, Fabriksgatan, Alunda, Vattentornet, Öregrund, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Östhammar v. 43

Östhammars Kommun, Gimo, Svartnö, Fabriksgatan, Alunda, Vattentornet, Öregrund, Östhammar, Uppsala län

                   POLISRUTAN I ÖSTHAMMARS KOMMUN

Jag börjar med en uppmaning till DIG. Glöm inte använda reflex när du är ute i mörkret. Det har under veckan varit flera tillbud när ”reflexlösa” fotgängare varit nära att bli påkörda av bilar. OBS! Det gäller även i tätorter.
Jag vill också passa på att tacka Er som deltog i Trygghetsvandringen som gjordes i Gimo under veckan. Era synpunkter är värdefulla för att skapa ett tryggare Gimo.

Redovisning av några av brotten anmälda under perioden 19-26/10

Östhammar: Inbrott i en bil som var parkerad på Lasarettvägen. En man är misstänkt för vårdslöshet i trafik. En man greps utanför Bowlan under lördagskvällen. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman (ordningsvakt) och misshandel. I Svartnö har det stulits tre får. Flera viltolyckor har inträffat på RV 76.

Gimo: En man anmäler att han blivit utsatt för olaga frihetsberövande. En person har blivit utsatt för databedrägeri. Tjuvar har stulit ett stort antal däck från en fastighet på Fabriksgatan.

Alunda: Ett stulet kontokort har använts vid tankning. En trafikolycka har inträffat på LV 288, det finns inte någon misstanke om brott.

Österbruk: Stöld av en mobiltelefon på skolan. Någon har försökt att göra inbrott i vattentornet. Varför?

Öregrund: En anmälan om sexuellt ofredande via nätet.

11414 är numret till polisen. OBS! Vid pågående brott ska du ringa 112.

Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mejl. Min adress är olle.rehn@polisen.se
 
Olle Rehn
Kommunpolis + tf. Polisruteskrivare för Östhammar.

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.