Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Ulriksgatan, Gimo, Alunda, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

"Polisrutan Östhammars kommun"

Östhammars Kommun, Ulriksgatan, Gimo, Alunda, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Det sker många viltolyckor nu och det har tyvärr också varit några där personer skadats.
Vädret med allt regn och rusk samt alla löv som kan ligga på vägarna gör inte saken bättre.  Så tänk på hastigheten och håll avstånden mellan fordonen.
Alla viltolyckor ska rapporteras in så att markägaren/viltvårdare kan ta hand om djuret, både i de fall det är avlidet eller är skadat.
Om man kör på ett djur som blir skadat och springer iväg och man inte kan stanna kvar på platsen är det oerhört viktigt att märka upp där djuret lämnade på ett bra och tydligt sätt så att viltvårdaren vet var de ska börja söka.
Det finns uppmärkningsremsor att hämta gratis i receptionen på polisstationen.

Nio viltolyckor inrapporterade denna vecka.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Klotter på en fasad.  En person är misstänkt för narkotikabrott eget bruk.  Grov stöld genom inbrott i fastighet på Ulriksgatan.  En person är misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning, bilen tagen i beslag. Två fall av kontokortsbedrägeri med två olika målsägande. Två personer är misstänkta för narkotikabrott eget bruk samt stöld alt häleri.  Skadegörelse på två personbilar genom att någon sprayat färg på dem. Ofredande.

Gimo: Misshandel.  Olaga intrång.

Alunda: Tillgrepp av en motorcykel.

Österbybruk: Grov stöld. Grov olovlig körning, bilen i beslag.  Skadegörelse och klotter på toaletten vid busstationen.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 114 14. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig har jag adressen.
agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör
Agnetha Degerstedt
 

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.