Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sävja, Västgötaresan, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning En man skadad efter skjutning i Sävja.

Sävja, Västgötaresan, Uppsala, Uppsala län

Vid 17-tiden larmades polisen om en skjutning utomhus på Västgötaresan i Sävja. På plats konstaterades att en man skjutits. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge.

Flera polispatruller är på plats för att säkra spår, hålla förhör och försöka få tag på den eller de som utfört skjutningen. 

Avspärrningar är upprättade på och runtomkring brottsplatsen.

Ingen har gripits för skjutningen.

Utredningen är i ett tidigt skede och med anledning av detta lämnas i nuläget ingen ytterligare information om händelsen.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se). 

Uppdatering 19:39

Polisen arbetar fortsatt med att säkra bevisning och försöka gripa den eller de som utfört skjutningen. Vidare pågår ett arbete med att sammanställa information, bland annat från de förhör som har hållits, för att klarlägga händelseförlopp och motiv.

I nuläget kan inte en exakt brottsrubricering kommuniceras ut, då ärendet och motivbilden behöver utredas ytterligare. Det polisen kan fastställa är att en man har skjutits och förts till sjukhus. 

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra