Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mariebergsskolan, Värmland, Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Polisen befinner sig i anslutning till en skola i Karlstad för informationsinhämtning.

Mariebergsskolan, Värmland, Karlstad, Värmlands län

Vid 11.30 inkommer samtal till polisen, bedömning av samtalet medför att beslut fattas om att skicka resurser för att söka en person som varit synlig i anslutning till Mariebergsskolan i Karlstad.

Polisen samverkar med skolan och dess personal, försiktighetsåtgärder är vidtagna av skolan. Ingen person är skadad till följd av inkommen information.
Polisen söker fortsatt i området.

Uppdaterad kl. 13.50:


Polis samverkar med kommun/ tjänsteman i beredskap samt region Värmland. Polispersonal befinner sig fortsatt i området med allehanda funktioner. Det är fortsatt ingen person skadad med anledning av pågående insats. Polisen utför trygghetsskapande åtgärder samt utredningsåtgärder. 

Den person, en man som polisen initialt ville och vill komma i kontakt med har inte lokaliserats.

UPPDATERING kl. 15.46

Polisen har inlett en förundersökning om brott mot vapenlagen.

En eller flera personer i anslutning till en skola har sett en man som har burit på något som de uppfattade som ett vapen. Detta berättade personerna för personal på skolan.

Polisen har varit på plats i området under eftermiddagen för att söka efter mannen utan att hitta någon som stämmer in på det uppgivna signalementet.

I nuläget finns det alltså ingen misstänkt person.

Ingen person blev fysiskt skadad i samband med denna händelse och nu fortsätter arbetet med att analysera de utredningsåtgärder som har gjorts på platsen. 

Mest läst av andra