Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ammarnäs, Sorsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Servestugan, Ammarnäs, kvinna som skadat knä vid skidtur

Ammarnäs, Sorsele, Västerbottens län

Enligt preliminära uppgifter har kvinnan vid skidtur ramlat i en backe och skadat ett knä. Hon har svårt att ta sig från olycksplatsen. Kvinnan befinner sig ca tre km öster om Servestugan.

Av sällskapet på tre personer har en åkt till Servestugan för att larma. Den skadade kvinnan ska tillsammans med sitt övriga sällskap försöka ta sig till Servestugan.

Polisens vakthavande befäl har kl 19:31 beslutat om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Fjällräddare larmas med uppdrag att undsätta den skadade kvinnan.

Uppdatering kl 21:25

Fjällräddare är framme hos kvinnan vid 20:55-tiden. Fjällräddarna samverkar med ambulanshelikopter som beräknas vara framme kl 21:40. Fjällräddarna lastar kvinnan i pulka och kör henne till en plats där helikoptern kan landa.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra