Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmina, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sabotage mot blåljusverksamhet

Försök till sabotage mot blåljusverksamhet

Vilhelmina, Västerbottens län

Vilhelmina cirka 17.30

Narkotikabrott

  Vid spaning på en adress i Vilhelmina kunde polis iaktta personer som använde narkotika. Det gjordes en husrannsakan och två personer medtogs för kroppsbesiktning, misstänkta för narkotikabrott eget bruk. De misstänkta är män i 40-årsåldern. De släpptes efter provtagning och förhör, misstankarna kvarstår.

Vilhelmina cirka 18.30  

Försök till sabotage mot blåljusverksamhet

  En polisbil blev utsatt för skadegörelse i samband med ett ingripande i Vilhelmina. Polispersonalen hade parkerat bilen och gått in i en lägenhet för att göra ett ingripande. Under tiden kastade en man glasflaskor och porslin på polisbilen. Brottet är i nuläget rubricerat som försök till sabotage mot blåljusverksamhet. Det blev lackskador på polisbilen. Den misstänkte kunde kontrolleras och identifieras i anslutning till brottsplatsen. Mannen var berusad och utåtagerande. Han omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).