Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmina, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Ett urval av kvällens händelser

Vilhelmina, Västerbottens län

17:35 - Trafikolycka. Volgsjövägen,Vilhelmina

Polis kallades till en trafikolycka där uppgifter gjorde gällande att en person blivit påkörd. Den skadade personen fördes med ambulans till sjukhus. Inga uppgifter kring skadeläget finns. Polis genomför utredningsåtgärder på platsen.

Uppdatering: utredningsarbetet pågår fortfarande i syfte att utröna omständigheterna kring olyckan.

Utredningsarbetet pekar på att det handlar om två separata trafikolyckor där samma person blivit påkörd av två olika bilar inom några minuter. Vid det första tillfället bedöms föraren och fordonet ha smitit från platsen.

Vid det andra tillfället har förare och fordon kvarstannat.

Polis är nu intresserad av iakttagelser i samband med olyckan som skedde ca kl 17:30-17:35 på Volgsjövägen vid OK/Q8 i Vilhelmina. Har du upplysningar, ring 11414.

Polis skriver en anmälan gällande trafikolycka smitning och vållande till kroppsskada gällande den första händelsen. Angående den andra händelsen kommer det utredas om brottet vållande till kroppskada skett.

18:22 - Olovlig körning. Skelleftehamn, Skellefteå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen visar det sig att föraren, en man i 40-årsåldern, saknar körkort. Polis skriver en anmälan gällande olovlig körning och tar bilen i beslag enligt TBL 7§ (trafikbrottslagen)för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

21:13 - Lugnt i länet 

23:00 - Sammanfattningsvis har det varit en kväll med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.