Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nordmaling, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikhinder

E4 Nordmaling, stopp i trafiken.

Nordmaling, Västerbottens län

Trafiksituationen i närheten av Nordmaling är fortsatt mycket problematisk efter dagens trafikolyckor. Den lastbil som under dagen körde i diket beräknas vara färdigbärgad vid 23-tiden.

Trafiken leds om runt olycksplatsen, men även på de sträckor som trafiken leds om har större fordon fått problem och blockerar vägen.

Polis finns på plats tillsammans med trafikverket för att hantera trafiksituationen.

Uppdatering 19:43

De bilar som blockerat de vägar som trafiken leds om på är nu borttagna och det skall nu gå att ta sig förbi olycksplatsen på omkringliggande vägar.

Uppdatering 20:00

Samtlig trafik leds om via trafikplats E4 Levar – Gräsmyr – Umeå i båda riktningar. Samtliga fordon rekommenderas att ta denna väg. 

Folk i södergående riktning som redan hunnit ut på E4 kan svänga av i Hörnefors via väg 518 till Häggnäs – Bjännberg – Mullsjö, för att sedan köra via väg 512 till E4 trafikplats Levar.

För att undvika ytterligare trafikproblem vill polis uppmuntra förare att anpassa såväl hastighet som avstånd till omkringliggande fordon.

Uppdatering 20:35

Lastbilar som redan hunnit ut på E4 uppmanas att inte försöka ta alternativa färdvägar då de löper stor risk att köra fast. Väg 512 via Röbäck mot Gräsmyr, för att sedan ta sig ned till E4 trafikplats Levar är den väg som rekommenderas. 

Uppdatering 21:55

Samtlig trafik i norrgående riktning leds just nu om och kör väg 512 via Gräsmyr och vidare till Umeå.

Trafik i södergående riktning kan nu åka via Håknäskorset – Brattfors – E4 Levar.

 

Polisen Västerbotten