Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Härnön, Gånsvik, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Försvunnen man, f.-43. Polisen söker med UAS och hundförare i skogen på Härnön. Mannens bil anträffad efter en befarad olycka.

Härnön, Gånsvik, Härnösand, Västernorrlands län

Under dagen den 2020-10-07 kontaktades Polisens ledningscentral med anledning av vad personer uppfattade som en trafikolycka i området Gånsvik på Härnön i Härnösand. På plats hittade polispatrull en tom personbil som tillhör en man född 1943 hemmahörande i centrala Härnösand.

Polisen arbetar intensivt med att försöka hitta personen som äger bilen och använder UAS(i folkmun kallad drönare) i arbetet. Även flertalet polispatruller och polishundar används i efterforskningsarbetet.

Polisens vakthavande befäl har beslutat om att ärendet ska bedrivas som en statlig räddningsinsats med stöd av Lag om skydd mot olyckor(LSO) och en lokal Polisinsatschef leder arbetet på plats.

Uppdatering kl 20:24:

Mannen anträffas vid liv i skogen en kort bit från den initiala planeringspunkten och överlämnas till ambulans för vård. Polisen misstänker inte att mannen är utsatt för något brott.