Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Erikslund, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat Rån mot butik.

Erikslund, Västerås, Västmanlands län

En butik på Erikslund i Västerås trycker på överfallslarmet sedan en ur personalen blivit rånad. Enligt anmälaren ska det ha varit två personer, och de ska ha hotat med ett pistolliknande föremål innan de lämnat platsen på en moped eller vespa.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts och polisen söker just nu efter de misstänkta gärningspersonerna med ett flertal patruller.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Uppdatering 15:51

Polisen söker fortsatt efter personerna som utförde rånet. Samtidigt pågår ett arbete med att hämta in information om händelsen, bland annat genom målsägande- och vittnesförhör. 

Flera patruller har arbetat på och omkring brottsplatsen. En polishelikopter har också deltagit vid insatsen. 

Uppdatering 16:06

Polisen är särskilt intresserade av en silver/grå MC-scooter som en eller flera misstänkta har använt för att ta sig ifrån brottsplatsen. Uppgifter tyder på att MC-scootern kan ha åkt i riktning mot Bäckby/Skälby men alla iakttagelser av fordonet, oavsett plats, är intressanta. 

En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra