Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skerikesvägen, Stora Coop, Pilgatan, Malmabergsgatan, Vallbymotet, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen

Misstänkt påverkad förare, ammunition i bilen.

Skerikesvägen, Stora Coop, Pilgatan, Malmabergsgatan, Vallbymotet, Västerås, Västmanlands län

En bil stoppades på Skerikesvägen i höjd med Vallby golfbana under sena eftermiddagen. Bilen med dess förare och passagerare hade varit vid Stora Coop på Pilgatan och vittnen kontaktade polisen eftersom samtliga personer i bilen såg ut att vara påverkade av något. Bilen lämnade Stora Coop och en bilist följde efter och rapporterade hur den körde. Föraren körde bilen ut på Malmabergsgatan och vidare ner på E18 västerut. Vid Vallbymotet svängde bilisten av och ut på Skerikesvägen. Där lyckades en polisbil få stopp på densamma.

Bakom ratten satt en 26-årig kvinna som visade tecken på narkotikapåverkan. Som passagerare satt en 39-årig man och en 20-årig kvinna. Föraren av bilen fick följa med till polishuset för sedvanlig provtagning och förhör. Hon är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning. Mannen misstänks för brott mot vapenlagen då man fann ammunition i bilen som han uppgav var hans. Nycklarna till bilen omhändertogs enligt Polislagen.

Polisen Västmanland